De mini’s ruim een jaar later

  • 1

De mini’s ruim een jaar later

De dagen vliegen voorbij. Nadat de kleintjes hun nieuwe gezinnen hadden ontmoet was het verder groeien en leren wat wel en niet mag/kan.
Toen Bloem haar eerste krolsheid na de bevalling ging krijgen werden de kleintjes een beetje ziek, dat komt omdat de melk dan even wat zurig werd.

De kleintjes verhuisde ook naar beneden en mochten daar de verdere wereld de eerste weken in een ren doorbrengen. Ze leerde daar eten en op de bak gaan. De wereld was nog groot genoeg zo voor ze en de heren (Paddy en Bailey) konden gezellig op bezoek gaan wanneer ze wilde, Bloem kon ook haar weg gaan dus prima oplossing. Totdat de kleintjes besloten dat de wereld ontdekt moest worden. Die dagen is er weinig aan het huishouden gedaan omdat ik meer dubbel lag van het lachen vanwege alle ontsnappogingen. Vooral Bodhi (Bink) kon er wat van. Uiteindelijk hebben zij gewonnen en op de dag was de ren nu open en op het moment dat ze ’s nachts ook ontsnapte was het gedaan en ging de ren weg.

Helaas bleken Gin (Kruimel) en Sien een darm infectie te hebben opgelopen. Bij met name Sien was het erg spannend want ze viel zoveel af en ze was al zo klein. Het was een lange nacht op de bank saampjes en haar onder de deken warm houden en voorzichtig met een flesje kittenmelk geven zodat ze niet verder uitdrogen zou tot we bij de da waren. Gin bleef actief en had ook veel meer weerstand en gewicht opgebouwd. Gelukkig ging het na een injectie al snel weer de goede kant op en rende het hele 5tal weer door de kamer alsof er niets gebeurt was.

De stambomen werden aangevraagd wat ook weer een stap verder was in hun leven. Zelf merken ze er niets van maar het is belangrijk te weten wie ze zijn en wie de voorouders zijn. Ja ik heb katten van ‘adel’.

Bij de eerste controle bij de dierenarts bleek Askr (Ot) een hartruis te hebben. Nu is dat heel normaal dus geen zorgen nog, als het bij de tweede controle nog was dan zouden we verder kijken. Ze kregen hun eerste injecties tegen katten en niesziekte, een chip en gezondheidscheck. Ze waren nu 9 weken.

De kittens groeide door en ontdekte elke dag meer mogelijkheden. Wat is dat toch een geweldig leuk geluid al die kleine voetjes over het laminaat te horen rennen en onder de bank door te zien schuiven. Niets was veilig en ik durfde niet veel te doen want dat neusjes tellen is erg intensief. ja dus ook weer het moment meegemaakt dat ik er 1 kwijt was. Waar moest je zoeken? Uiteindelijk bleken ze in mijn bureaula te kunnen klimmen en lagen ze daar te slapen, vooral Gin en Sien vonden het daar heerlijk dus die la maar leeg gemaakt want ik vond het wel erg gezellig en zo was ik er van verzekerd dat ze zich niet bezeren zouden.

Bij de tweede controle bleken Gin en Askr een ruisje te hebben. Bij Gin de eerste keer en Askr voor de tweede keer. Gin zou het waarschijnlijk hebben omdat ze als ze zo klein zijn groeispurten maken maar ja je moet de nieuwe gezinnen wel inlichten en uitleggen wat er is en de keuze laten of ze nog wel de kittens als gezinslid wilde hebben want je weet niet welke kant het op gaat.
Een onderzoek met een echo zou niet veel brengen omdat ze nog zo klein waren. Als het een hartziekte was is dat pas te zien als ze groter zijn rond de 15 maanden.
Nu is er niets bekend in de erfelijke lijnen bij Bloem en Sem met hartziektes maar je kan toch nooit zeker weten. Iets kan ook op zichzelf ontstaan.
De nieuwe gezinnen durfde gelukkig het wel aan en zowel Gin als Askr waren welkom.

De dagen dat de mini’s zouden gaan verhuizen kwamen dichterbij en wat was dat moeilijk. De kleintjes heb je geboren zien worden, als eerste vast gehouden. Ik was de eerste die ze zagen waar ze tegen bliezen, van alles beleefd, de zorgen maar vooral de liefde, warmte en lach die ze gaven en ik ze mocht terug geven.

Bodhi (Bink) was de eerste die ging. Hij ging een hele reis maken met Roger naar Limburg waar hij verwelkomt werd door Blauwe Rus Saphira. Ze hebben de nodige tijd nodig gehad om aan elkaar te wennen maar Bodhi kwam zag en overwon. Intussen zijn ze met hun drietjes ook verhuisd naar een ander huis en is Bodhi erg tevreden en een zeer mooie kater die perfect bij Roger past.

Askr (Ot) ging een dag na Bodhi verhuizen naar Amersfoort. Dat Askr in een goed gezin zou komen hoefde wij al niet aan te twijfelen want Katrin en Leon zijn onze vrienden dankzij Paddy en later Bloem. Ja Askr ging bij zijn oma Brina en tantes Sil en Kaya wonen. Wij hebben Askr naar hun toegebracht en zagen zo hoe hij zich daar het huis ging toe eigenen en de dames daar ging vertellen dat the Man thuis was. Dat hebben ze geweten want die lompert springt boven op ze, jaagt ze de stuipen op het lijf en vreet van alles uit.

Gin (Kruimel) volgde een kleine week later. Gin kreeg een gezellig gezin die net verhuisd was met twee jonge kinderen, Jente en Juul. Tegelijk kreeg hij ook een nieuw vriendinnetje van dezelfde leeftijd, Maan, een halve maincoon dame. De kennismaking met Maan mochten we via de whats app mee beleven en wat schrok hij toen hij haar zag, hij was enorm onder de indruk hahaha. Nu zijn ze de dikste maatjes, Gin is helemaal into Jente en Juul en maakt de naam Nebelung echt waar. Lieve knuffels en sociaal.

Jip was de laatste die zou verhuizen. Wij hadden in de loop van de weken sinds de eerste kennismaking een beetje vreemd gevoel bij het nieuwe gezin voor Jip. Jip ontwikkelde zich tot een enorme knuffelkont en zou daar voor mijn gevoel niet op zijn plek zijn. Toen de afspraak om Jip op te halen ook veranderde en er wat vreemde gesprekken waren geweest hebben we de knoop door gehakt dat Jip niet naar dit gezin zou gaan hoe sneu ik het ook vond voor het kind die zich er op had verheugd. Maar ja de welzijn voor de kitten staat boven aan. Jip was intussen 15 weken en wat gingen we doen. Nieuw gezin zoeken of?? Seno zei toen; “we houden hem”. En omdat Seno jarig was dat weekend is een ooit bedacht scenario om een derde kat (Bloem) erbij te krijgen uitgevoerd. Seno kreeg Jip, onze 5de kat, voor zijn verjaardag en daar hebben we nooit spijt van gekregen. Jip is een heerlijke knuffel en zoals Nebelungen ook zijn, een prater. Hij vreet dingen uit en weet er ook nog mee weg te komen. Samen met Sien vermaakt hij zich prima ook al is hij 2 kilo zwaarder dan zij is.

Sien is een lief tenger dametje geworden, intussen twee keer alweer krols geweest en als we een geschikte kater vinden mag Sien ergens dit jaar een nestje krijgen. Sien wil wel bij je zijn maar liever als je op de bank zit en een deken hebt dan kruipt ze daar onder en is intens tevreden. Afgelopen zomer heeft Sien laten zien dat ze net als haar moeder goed is in ontsnappen, de hele tuin is afgezet maar Sien weet de plekjes voor ontsnappen te vinden. Ik heb dankzij haar wel geleerd hoe ik op het dak moet klimmen. De buren waren er al aan gewent geraakt dat ik meer op het dak was dan ooit. Dit voorjaar lopen we alles nogmaals na en hopelijk kan ze dan echt niet meer ontsnappen.

De katertjes zijn toen ze 6 maanden waren allemaal gecastreerd en bij Gin was het ruisje toen al weg. Bij Askr is bij de laatste controle een paar weken terug geen hartruis meer gevonden. Dus ze zijn er overheen gegroeid zoals de voorspelling al was. De heren wegen tussen de 5 en 7 kilo en zijn super mooi. Echte Nebelung katers en dan mogen ze nog een jaar door groeien. Sientje weegt net 3 kilo en is een prachtige dame geworden.

Ik vond het afscheidt nemen erg moeilijk maar dankzij de gezinnen die regelmatig foto’s en berichtjes sturen was het dat gelukzalige gevoel die vertelde dat ze de juiste gezinnen hadden gekregen. Mensen die net zoveel van ze houden als ik deed.

En dit zijn ze toen en nu op volgorde van geboorte met hun eigen kleurtje:

~ Hetty ~


1 Comment

Karin van Loenen

januari 26, 2017at 8:13 pm

Leuk gedaan dat overzicht van het eerste jaar van het eerste nestje van Blom. Wat gaat een jaar toch hard, en wat zijn ze gegroeid !!

Geef een reactie