De dekking van Bloem

  • 1

De dekking van Bloem

En toen werd Bloem eindelijk krols.

We hadden al een hele zoektocht achter de rug nadat de eerdere lover van Bloem niet meer mocht dekken en met spoed gecastreerd was. Die zoektocht was niet leuk en zeer frustrerend. Veel geleerd, dat weer wel….

We hebben uiteindelijk op de dag dat Bloem krols besloot te worden een ontzettend lieve kater gevonden, die per direct ook beschikbaar was, en voor ik het wist zat ik in de auto om Max op te halen.
Max en Bloem zouden een paar dagen onze badkamer gijzelen en hun best gaan doen om kittens te maken.

Bloem vond die nieuwe kerel in onze badkamer maar niets en ging meteen blazen. Max liet zich daar niet door ontmoedigen gelukkig en ging haar meteen roepen want ze rook toch wel erg lekker. Dat heeft hij 3 dagen volgehouden. Ik hoorde af en toe kreten en was bang dat Bloem Max in de pan aan het hakken was, achteraf werd ze gedekt en dat is niet fijn voor een poes omdat de man weerhaakjes aan zijn ‘babymaker’ heeft (denk aan de kleine kindjes die deze site ook zouden kunnen lezen). Bij het terughalen doet dat dus pijn bij de poes, dat is echter weer nodig omdat die pijnprikkel de eisprong stimuleert. De poes gaat daarna liggen rollen zodat er zoveel mogelijk eitjes loskomen voor de bevruchting. Ook gaat ze zich helemaal liggen wassen (toilet maken). Na een poosje gaat het spelletje van roepen en lokken opnieuw beginnen en zo gaat dat een paar dagen door.

Roepen en lokken

Op woensdag was Max het helemaal zat, want bij het terugtrekken krijgt hij gelijk een woedend schreeuwende poes op zijn dak incl. de nodige meppen. Bloem heb ik toen weggehaald en op donderdagavond is Max weer naar huis gegaan. In die tussentijd is Bloem nog twee keer bij Max geweest maar na de dekking weer weggehaald zodat ze beide tot rust konden komen.

Max is een heerlijke knuffel, zo anders dan in de Nebelung beschrijving staat, met super groene ogen. Je moet wel smelten voor hem of je het nu wilt of niet.
Heb dus behoorlijk wat afgeknuffeld met hem voor hij weer naar huis ging.

Max

Toen begon het wachten, wel of niet zwanger. In de tussentijd waren wij ook nog op vakantie geweest en toen we terug kwamen zag Bloem er wel wat voller uit, maar een duidelijk teken was er nog niet. Geen gewichts toename en geen verandering van de tepeltjes.
Elke dag op de weegschaal is ook niet goed voor je gemoedsrust. Ene dag wat erbij, andere dag wat eraf. Maar wel kleine veranderingen bemerken toch in haar liggen, ze slaapt ineens in hele gekke houdingen en gisteren lag ze tussen het raam en de windlichten geplakt en moest ik haar buikje aaien en toen…. voelde ik de tepeltjes.

Jaaaaa Bloem is zwanger en tussen 8 en 10 augustus 2017 hopen we haar kittens te mogen zien geboren worden.
Nog een dag of 10 dan is ze op de helft van haar zwangerschap en gaat ze meer eiwitrijk voedsel krijgen, zal ze ook voller gaan worden, gaan we haar buik zien bewegen en wordt ze aanhankelijker en gaat ze meer slapen. Intussen gaan wij de boel in orde maken voor haar zodat ze in alle rust kan bevallen en de kleintjes kan verzorgen.

Bloem is zwanger maar wij nu ook.

 

 


1 Comment

Karin van Loenen

juli 4, 2017at 7:53 pm

Geweldig nieuws; Kittens !!! Fijn dat jullie op de valreep nog een lover voor Blom hebben gevonden.
En nu begint het wachten ; o wat duurt dat toch lang, maar toch de moeite waard, straks weer een stel kleine pluizenbollen die de boel op stelten komen zetten.Ik ben benieuwd hoe de andere katten er op reageren.
Liefs Karin

Geef een reactie