Update tweede zwangerschap Bloem

  • 0

Update tweede zwangerschap Bloem

 

Bloem haar zwangerschap gaat voorbeeldig. We zijn nu in de tweede helft beland, ze slaapt veel en haar buikje groeit als kool. Volgens de grafiek zouden er 4 á 5 kittens aan het groeien kunnen zijn.
Bloem krijgt nu sinds anderhalve week extra eiwitrijk voedsel, haar lichaam en de kittens hebben dat hard nodig om te groeien en straks een zo goed mogelijke start te hebben na de geboorte.

Bloem zelf maakt het ons helaas niet al te makkelijk, ze is grumpy tegen ons, Sien en Jip en af en toe krijgen Bailey en Paddy ook op hun donder. Daarnaast plast ze helaas ook nog eens dagelijks naast de bak i.p.v. erin. Wat we ook bedenken en doen, ze vind het ’s nachts en heel soms overdag kennelijk niet zo geschikt. Er wordt dus heel wat afgedweild met de stoomreiniger hier en gelukkig heb ik UF2000 van Ecodor zodat je geen plasgeurtjes ruikt.

UF2000 van Ecodor

Het is niet haar aard maar het zijn haar hormonen die ervoor zorgen dat ze helemaal van slag is, neem ik haar mee naar boven dan heb je het meest schattige lieve poesje dat je je kunt voorstellen. Kennelijk vind ze alles nu te veel en bedreigend.
Ja katten zijn echt geweldige dieren, super intelligent en ze vertellen het wel op hun eigen manier.
Als de kittens groot genoeg zijn wordt ze gecastreerd zodat haar hormonen tot rust kunnen komen en ze kan zijn wie ze eigenlijk is.

‘s  Morgens gaat Bloem snel naar buiten zodra de tuindeur open gaat en we zien haar alleen als we de tuin in gaan, ze op de bak gaat (ja ze kan en weet het echt wel), wilt eten en drinken of als ze (baal baal dat straalt helemaal van haar toetje af) naar binnen moet aan het einde van de dag. In de tuin voelt ze zich helemaal geweldig dus gelukkig voor haar, en ons is het weer goed zodat ze daar lekker kan vertoeven. Met regen blijft ze ook graag buiten, de anderen ook trouwens, en zit ze onder de party tent of op de tuinstoielen en als het extreem regent verdwijnen ze om beurten door het gat in de muur de garage in waar ze dan de buien afwachten.
Onze tuin is helemaal afgezet dus ze kan er veilig in lopen zonder bang te hoeven zijn dat ze wegloopt. Sien is een ander verhaal, die vind zelfs het kleinste gaatje nog wel om te ontsnappen, we zijn voor haar ook continu bezig om alles dicht te spijkeren.

Afgelopen week hebben we een extra kattenbak, een beval box en een speel bench gekocht waarin de kleintjes de eerste weken veilig in kunnen opgroeien tot ze naar beneden kunnen. De box past er als een huisje heel mooi in en als de kleintjes straks groot genoeg zijn, beneden verder opgroeien, dan halen we de box eruit en komt er een gezellig knus mandje in te staan. Aan de bovenkant is de bench af te sluiten met een net dat weer met een rits gemonteerd is zodat we niet bang hoeven te zijn dat Bloem gaat slepen. De bodem heeft ook met een rits bevestigt, dekzeil waardoor hij ook goed schoon te houden is. Als de kleintjes groot genoeg zijn om te dollen in de woonkamer kan hij helemaal open en als we weggaan of als we gaan slapen dan kunnen we hem afsluiten. Scheelt veel ontsnap pogingen zoals we bij het vorige nestje hebben gehad.

Nog 14 dagen dan is het zover, we zijn er bijna klaar voor en de kittens spelen gezellig tikkertje in Bloem haar buikje. Filmpje op onze Facebook pagina

Valt niet mee slapen met een bewegelijk buikje

 


Geef een reactie