A Head Full Of Stars

  • 0

A Head Full Of Stars

Wat een belevenis is het toch weer, kleine ‘muisjes’ die piepen, rond ‘zwemmen’ en groeien. Een moederpoes genaamd Bloem die zo ontzettend tevreden is en het zo goed doet. Je kan je gewoon niet voorstellen hoe natuurlijk alles gaat zonder dat er iets uitgelegd is. De natuur is echt wonderlijk.

Ik heb het zelf woensdags echt moeilijk gehad, het verliezen van een nieuw leventje is zo hard, het staat aan het begin van een lang leven en dat mocht niet verder gaan. In mijn ogen is dat soms zo zinloos. Vooral als je niet weet waarom? Maar zoals altijd krijg je op die vraag nooit een antwoord, en zelfs als je dat antwoord krijgt dan nog is het niet te begrijpen.

Toen Bloem zwanger was wist ik al hoe ik dit nestje zou noemen en welke namen de kleintjes zouden gaan krijgen. Hoe toepasselijk ze zouden blijken te zijn wist ik toen nog niet.

Bloem haar stamboomnaam is Zvizda’s en betekent Sterren, Max zijn stamboomnaam is Zvezda en betekent ster. Ik ben helemaal weg van Coldplay en besloot dat het nestje de naam van hun laatste album zou krijgen, alleen dan niet A Head Full Of Dreams maar A Head Full Of Stars, omdat het Bloem haar laatste nestje zal zijn. De kittens namen zullen de songs van dat album zijn.

 

8 Augustus 2017 was het Internationale kattendag en:

Amazing Day werd als eerste geboren, een dametje
Kaleidoscope werd als tweede geboren, een manneke
Fun werd als derde geboren, een dametje
Everglow werd als vierde geboren op 9 augustus 2017, een dametje
Hymn For The Weekend werd als laatste geboren, een manneke maar hij mocht niet leven en zijn naam werd Star 9*

De 4 kittens groeien voorspoedig, je ziet ze van kleine spakerige muisjes veranderen in gevulde molletjes. Ze maken steeds meer geluid, vooral als ze gewogen moeten worden. Bloem is alert, eet veel en drinkt ook veel en goed.
Kan me maar moeilijk wegtrekken bij dat vredige mooie tafereel in de slaapkamer.

Na 7 dagen had Kaleidoscope een stukje zijn oogje open en een dag later Amazing Day, Fun deed haar oogjes donderdag open en Everglow besloot dat vrijdags te doen.
Wat een prachtig moment als ze gaan zien en horen <3. Ze kunnen je zo aandachtig aankijken en uiteindelijk besluiten tegen je te gaan blazen omdat ze zo een warrig mens maar niets vinden.

Doordat ik de kleintjes elke ochtend weeg op een digitale keuken weegschaal zie je ook snel of er verandering optreed. 5 gram afvallen kan al wijzen op problemen. Tot woensdag 16 augustus ging alles goed.

Donderdag was Everglow afgevallen. ik merkte wel aan haar dat er iets was maar kon er mijn vinger niet opleggen. Ik had voor mezelf besloten haar die dag meermaals te wegen en als ze niet zou aankomen ik vrijdags bij de dierenarts zou zijn met haar. Vrijdags was ze weer aangekomen en dat deed ze tot maandag door. maandag echter was ze zelfde gewicht gebleven, ze had in de avond ook een beetje vies oogje en Bloem was ook iets minder geduldig met haar. Ze ademde snel, bleef ook slapper en ze had geen gezellig bol toetje en buikje zoals de andere 3 kleintjes. Allemaal signalen waarvan ik diep in mijn hart wel wist dat er iets goed mis was. Ze dronk wel maar de kracht had ze niet goed. Op advies van de dierenarts hield ik de andere 3 ook even opzij zodat Everglow de beste tepel kon krijgen en dan eerste goede voeding al binnenkreeg. Ze kon ook niet tegen de andere 3 op. Die drukte haar gewoon weg en dan lag ze opzij te slapen want je zag dat ze energie nodig had voor ademen.

Maandag op dinsdag lang wakker gebleven en haar een beetje bijgevoerd zodat ze niet zou afvallen en uitdrogen. Helaas was ze toch afgevallen.

Vanmorgen direct naar de dierenarts gebeld en daar kon ik al meteen terecht gelukkig. Ze zagen een actief kitten maar wel een met een veel te snelle vreemde ademhaling. Voor een second opinion door gestuurd naar Made en daar was de dierenarts duidelijk. Het was niet goed met haar, het leek alsof haar anatomie niet goed was aangelegd. Maar als ik het wilde dan konden we het proberen. Uiteraard wil ik dat, elk leven is het waard om voor te vechten. Toch had de dierenarts twijfels en we hebben een foto gemaakt van haar lichaampje zodat we het juiste voor Everglow konden beslissen.

Die foto liet zien dat het goed fout was. Haar ruggenwervels waren niet goed en haar borstkastje plat, ze noemen dat een Flatchest. De prognose was dat ze het steeds benauwder zou gaan krijgen en vrijwel zeker zou gaan overlijden, met een lijdensweg. Dat is niet eerlijk en dat mag je niemand aandoen. Met heel veel pijn heb ik toen de beslissing genomen haar te laten gaan.

Zo klein, zo perfect, en toch niet instaat mogen zijn de zon te zien, te spelen, kattenkwaad uit te halen en haar liefde en vertrouwen verder te geven dan de afgelopen 13 dagen.

Haar naam is Everglow Van De Wówsche Blóm en ze zal voor altijd blijven stralen *

 

 


Geef een reactie