6 november 2015

  • 5

6 november 2015

Zvizda's Fyrsta Blóm

Zvizda’s Fyrsta Blóm

De hele week was ons dametje al onrustig, voorweeën en nest drang. Waar ze ook ging liggen als er een dekentje of handdoek lag werd die meteen bij elkaar geschraapt om zo een mooi nestje van te maken.
Ik was redelijk rustig, dacht ik, maar eigenlijk vond ik het wel zo enorm spannend. De kraamkamer was klaar, alles was klaar gelegd zodat ik Bloem niet teveel onrustig hoefde te maken omdat ik steeds wat vergat te pakken.
Vanaf maandag sliep Bloem bij ons boven. Normaal laten we de katten beneden slapen zodat wij a. aan onze rust blijven komen en b. bij calamiteiten weten we altijd dat onze wollige gezinsleden beneden in de woonkamer of keuken zitten.
Het was dan ook afwachten hoe Bloem daar op ging reageren, hield ze ons wakker of ging ze gewoon slapen? Wij hadden geluk, Bloem ging slapen alleen niet in de kraamkamer, nee onder ons bed en onder de stoel en op de deken die onder het raam op de grond lag. Dat was een uhoh momentje want ons meisje had dus andere plannen.

WP_20151105_009

WP_20151105_001

Gisteren dus maar een doos in de slaapkamer geplaatst, welke door Bloem uitvoerig gekeurd werd, en de kraamspullen er ook maar bij gezet, improviseren is ook niet verkeerd.

WP_20151105_004

In de nacht van donderdag op vrijdag was ze wel heel druk weer met graven, in die doos, onder de stoel en in slaap vallen onder het bed. Daar werd ik dus echt zenuwachtig van want wat als ze onder het bed ging bevallen? Uiteindelijk zijn we toch flink vermoeid in slaap gevallen en vrijdagochtend wilde Bloem gewoon weer mee naar beneden, geen kittens dus geboren terwijl we sliepen.

Terwijl ik de dagelijkse dingen aan het doen was heeft Bloem nog wat gegeten en toen ging ze slapen, op gekke plaatsen en uiteindelijk in het tentje. Ik wilde net gaan stofzuigen toen ik haar wel erg fanatiek hoorde wassen. Dus meteen kijken maar nee gen kitten, wel wat vocht. Dus ook Bloem nagekeken en ja dat leek wel op vruchtwater. Ze zocht ook meteen Bailey en Paddy op alsof ze bij hun steun wilde halen.

WP_20151106_003

Dit was om 11:20 uur. Ik heb toen geprobeerd haar mee naar boven te lokken en na 10 minuutjes ging ze eindelijk mee. In de slaapkamer ging ze nog flink kroelen maar uiteindelijk ging Bloem toch onder de stoel liggen. En ja toen was het helemaal duidelijk, ze had weeën en ze wilde duidelijk dat ik er was. Samen (klik samen aan om een stukje video te zien).

Om 12:15 uur was de eerste kitten er. Dat gevoel is onbeschrijflijk en wat knap van Bloem hoe ze reageerde. Eerste Kitten (klik eerste kitten aan om een stukje video te zien).

Bloem liep even met de kitten rond maar verdween snel in de doos en daar kwam het nageboorte ook waardoor de kitten los kwam. Bloem heeft de kleine goed gewassen en de placenta keurig opgegeten.

WP_20151106_008

Toen de tweede kwam heb ik snel de eerste kunnen wegen en dat heb ik met de volgende die kwamen ook zo gedaan. Binnen 3 kwartier waren er 4 kittens en het ging geweldig. Bijna een uur nadat nummer 4 geboren was bleef Bloem lekker rustig liggen en belde ik even met de dierenarts om te vertellen dat alles goed was gegaan en om een nest controle af te spreken. Terwijl we aan de telefoon waren kwam daar ineens nummertje 5 ook nog even aan. En ook al kon het volgens het gewicht dat Bloem was aangekomen wijzen op 5-6 kittens was het na dat uur een extra leuke niet meer verwachte verrassing.

De kittens:

  • Roze (mannetje) 105 gram geboren op 6-11-2015 om 12:15 uur
  • Oranje (mannetje) 105 gram geboren op 6-11-2015 om 12:27 uur
  • Groen (vrouwtje) 100 gram geboren op 6-11-2015 om 12:44 uur
  • Rood (mannetje) 100 gram geboren op 6-11-2015 om 13:02 uur
  • Lila (mannetje) 110 gram geboren op 6-11-2015 om 14:05 uur

WP_20151106_009

WP_20151106_011

WP_20151106_012

WP_20151106_022

WP_20151106_024

De dierenarts kwam rond 16:45 uur en alles was goed. De kittens hebben geen open gehemelte, knakstaartjes en zover ze kon zien waren de naveltjes ook helemaal goed. Bloem was ook keurig en kreeg een injectie om de baarmoeder te laten samentrekken omdat ik bij de laatste niet had gezien of ze nu wel of niet de placenta op had gegeten. Ook heeft de dierenarts het advies gegeven om de kleintjes ipv de bandjes een nagellakje op de achterpootjes bij de teentjes te doen om ze uit elkaar te houden. Twee kleintjes zaten namelijk door hun kleine nageltjes al gemeen aan elkaar gewikkeld en dat wil je uiteraard niet maar je moet ze wel uit elkaar houden zodat je weet welke er eventueel minder goed zou kunnen groeien. Uiteraard verdwijnt de nagellak weer met poetsen en wisselen van de vacht.
De dierenarts heeft ook gekeken welk geslacht de kleintjes hadden en dat was een zeer grote verrassing. Ik had zelf ook al gekeken en gegokt en de dierenarts bevestigde het, hoewel 1 kleintje nog een twijfeltje kon zijn. Als we het goed hebben zijn er 4 katertjes en 1 poesje. Het poesje blijft bij ons zodat zij verder voor nieuwe lijnen kan zorgen samen met Bloem en de katertjes gaan naar een nieuw gezin.

WP_20151106_016

Katertje

WP_20151106_020

Poesje

Nadat de dierenarts weg was gegaan heb ik eten en drinken voor Bloem geplaatst en dat heeft ze gretig opgegeten. Weer een goed teken.
Wel had ik hier een kitten kwijt moment, hartverzakking dus…. Bloem ging eten en toen lagen de kittens dus alleen in de doos, meteen foto maken uiteraard. maar wat schetste mijn verbazing… ik telde maar 4 kittens in plaats van 5. Zoeken in de doos maar nee nergens nummer 5. Toen ineens bedacht ik dat Bloem die misschien mee uit de doos had gesleept, en ja hoor, de kleine hing in de vacht vast geklampt onder aan Bloem hahahaha

DSC_0195

DSC_0197

Ik kan wel de hele tijd bij de doos blijven zo ontzettend mooi is het. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik dit allemaal zo heb mogen meemaken. Kan ook gerust zeggen dat ik helemaal verliefd ben op die kleine prullen. Zo enorm trots op Bloem omdat zij het doet alsof ze het al tig keer heeft gedaan in plaats van voor de eerste keer. Wat een rijkdom is dit nieuwe leven en wat een geweldige gevoel om er deel van mogen te zijn.

DSC_0194

Verstopt en lekker warm

Komende 13 weken staan in het teken van kittens laten groeien, Bloem flink vertroetelen en kennismaken en liefde, heel veel liefde. De namen heb ik wel al bedacht maar omdat ik nog kan wisselen als ik de persoontjes leer kennen wacht ik nog even met bekend maken.

WP_20151106_027

WP_20151106_030

Heel erg dankbaar ben ik en ook mede vanwege jullie meeleven en genieten. Facebook is ontploft vandaag met felicitaties en vele vragen. Ik hoop dat ik ze zo beantwoord heb en zo niet stel je vraag dan nog een keer want dan heb ik hem net gemist.

We gaan nu slapen en dan morgen op naar de volgende avonturen.

Liefs,
Hetty

 

 


5 Comments

Marianne

november 7, 2015at 8:28 am

Je weet ik heb niets met katten.
Maar dit is toch wel heel aandoenlijk.
De natuur is een heel mooi stukje schepping.♡

    Hetty

    november 7, 2015at 11:38 am

    Het is en blijft steeds weer een wonder hoe dit kan, en dat je het mag beleven.

Astrid

november 7, 2015at 12:02 pm

Wat ben jij toch een mooi, liefdevol persoon Hetty! Je schrijft zoals je praat. En ik geniet met volle tuigen mee van jullie geluk. Knuffel!

Cora

november 7, 2015at 1:24 pm

Super mooi! En leuk zo alles te kunnen volgen! Groetjes cora

Marcha

november 7, 2015at 2:15 pm

O wat geniet ik mee! Ik zou wel in je beelden willen kruipen. Wel handig dat je nu al weet dat je het poesje gaat houden. Het lijkt me zo verschrikkelijk moeilijk om te moeten kiezen, je wilt ze allemáál wel. Ik snap je hartverzakking toen je even 1 kitten miste, zou ik ook hebben. Geweldig dat hij/zij aan de vacht van Bloem zat vastgeklampt, net een jong aapje bij de moeder.
Rustig aan allemaal, blijven genieten en vooral: blijven bloggen, foto’s maken, filmen. (Maar niet zo veel dat je er zelf gek van wordt hè 😉 ).
Ik vond het wel grappig dat Bloem toch voor de doos heeft gekozen. Verbaast me niets, dat is toch vaak wat ze het beste vinden, hoe veel er ook om ze heen staat.

Geef een reactie