Het eerste weekend met de kittens

  • 4

Het eerste weekend met de kittens

WP_20151108_003

Bloem even uit de doos op zondag 8 november 2015

Wat een dagen zeg, ik kan het nog steeds niet bevatten dat onze Bloem bevallen is en zulke mooie wezentjes heeft gekregen.
De eerste nacht was best wel onwennig, je ligt continu te luisteren, Bloem kwam ook steeds praten en vragen, ik heb even moeten bedenken wat het was maar geloof dat ik er nu uit ben.  Vers vlees, brokjes, nat voer, melk en water staan nu allemaal naast de doos. Misschien to much maar Bloem kan nu zelf bepalen wat ze eet en wat niet. En het werkt want ze is tevreden.

Zaterdag heeft Paddy voor het eerst kennis gemaakt met zijn neefjes en nichtje. Hij was steeds al aan het zoeken en roepen naar Bloem dus het was tijd ervoor. Samen naar boven waar ik eerst de slaapkamer in ging en met Bloem kletste. Zo kon ik ook gelijk zien hoe ze reageerde op Paddy zijn geroep. Ze was alert maar niet vervelend dus heb ik Paddy erbij gehaald. Ik hield hem vast zodat Bloem niet in de verdediging zou schieten als hij te snel op haar af kwam. Dit ging helemaal goed dus uiteindelijk Paddy los gelaten. Zijn kopje stond helemaal vol nieuwsgierigheid en verbazing. Zo mooi hoe hij voorzichtig in de doos keek naar Bloem en de kittens.

WP_20151107_026

Paddy komt op kraamvisite zaterdag 7 november 2015

Bloem was helemaal blij en kwam zelf uit de doos. Ze gromde niet en liet zich aanhalen door haar broer. Ik heb toen Sientje eruit gehaald en Paddy laten ruiken. Geweldig dit zo mee te mogen maken want wat was hij lief en voorzichtig. Kan me gewoon niet voorstellen dat die grote kater net zo klein is geweest.

WP_20151107_025

Paddy en Sien, 7 november 2015

Hiermee vertel ik ook meteen hoe het poesje heet, Sientje. De katernamen volgen nog want ik weet nog niet wie welke zal krijgen.

Ik kan wel bij de doos blijven wonen zo ontzettend rustgevend is dat. Maar Bloem komt steeds kroelen en tja haar taak is nu toch echt die 5 koters in de doos verzorgen dus ik blijf nu maar wat langer uit de buurt ook omdat de kleintjes wat afgevallen waren en ook al is dat niet direct een drama het is niet de bedoeling. Dus meer rust ingebouwd en minder afleiding.

Zaterdag op zondag is ook helemaal goed gegaan, ik hoorde Bloem wel eten maar verder bleef alles relaxt. Ik werd dan ook rond 11 uur vanmorgen pas wakker. Bloem kwam gezellig op bed en was dus weer tevreden 🙂 Het gepiep van de kleintjes is aandoenlijk en zeker niet wakker houdend.
Toen ik de kleintjes woog waren er 3 aangekomen, 1 gelijk gebleven en 1 helaas afgevallen. Morgen hopelijk allemaal aangekomen nu de melk goed op gang moet zijn gekomen, anders moet ik straks 1 kitten bijvoeren.

De kleintjes knokken wel lekker in de doos om een tepel, ik sta er verbaasd van te kijken hoe fanatiek ze zijn. Ook vraag je je af hoe dat ze straks dan zijn als ze beginnen rond te hobbelen. (klik maar aan) ==> Wie is de sterkste?

Vandaag is ook Bailey op kraamvisite geweest en dat was geen succes. Bloem was heel blij hem te zien maar hij vond haar nieuwe geur niets en toen hij de kittens hoorde was hij echt gepikeerd. Hij keek me aan met zo een blik waarmee hij zei:”Ben je nu echt compleet gek geworden???” Dus heb hem gezegd dat ik dat al was en dat hij ze straks echt heel leuk zou vinden. Voor vandaag zat zijn bezoek er alweer op. Het duurde precies 5 minuten.
Paddy kwam ook nog even langs en dat was helemaal goed, hij ging Bloem gelijk wassen en keek even in de doos, heb hem wel tegen gehouden want die grote kater in de doos bij de kleintjes is nog maar even niet de bedoeling. Morgen mag hij weer even een paar minuten onder toezicht op kraamvisite bij Bloem.

Intussen krijg ik van heel veel mensen de vraag of ze al op visite mogen komen. Hier wil ik toch heel graag wat over zeggen. Hoe gezellig en leuk ik dat ook vind moet ik zeggen dat dit echt niet kan voor ze 4 weken zijn, ze wegen ‘slechts’ 1 ons in gewicht, zijn ontzettend kwetsbaar voor allerlei bacteriën en virussen die mensen bij zich kunnen dragen. En daarnaast willen we Bloem ook niet in de stress brengen door drukte van steeds weer lieve mensen die komen kijken. Als de kittens 4 weken zijn dan eten ze als het goed is zelfstandig en zijn ze al aardig wat in gewicht aangekomen, hebben meer weerstand en dan is er minder druk op de moeder omdat de kleintjes dan niet meer geheel afhankelijk zijn van moedermelk.
Ik wil de kleintjes graag gezond groot laten worden en daarom volg ook ik de regel die in de fokkerswereld wordt gehanteerd, bezoek vanaf 4 weken.

Had ik al gezegd dat ik verliefd ben?

WP_20151108_001

Zondag, alles is relaxt en tevreden. 8 november 2015

WP_20151108_002

Vijf kleine babies, wat een wonder weer <3 8 november 2015

Liefs,
Hetty

 


4 Comments

Marianne

november 9, 2015at 6:56 am

Wouw wat bijzonder.Geniet er maar van.

    Hetty

    november 11, 2015at 9:28 pm

    Met volle teugen, het is werkelijk een wonder dat dit kan <3

Karin

november 12, 2015at 11:03 pm

Geweldig om te zien. Ook leuk dat Paddy zich als een echte oom gedraagt (Nebelungen he?) Denk dat Bailey ook nog wel bij zal trekken.

    Hetty

    november 13, 2015at 10:44 am

    Het is een belevenis apart. Voel me elke keer weer blij dat ik dit mee mag maken 😀

Geef een reactie