Ze zijn geboren

  • 0

Ze zijn geboren

Dinsdag 8 augustus 2017 was het eindelijk zover. Op dag 63 van haar zwangerschap was Bloem erg onrustig, deed erg lief tegen de andere lieverds en zocht een plekje.

plekje zoeken

Om 17:00 uur had ik heel sterk het gevoel dat het ging beginnen, heb haar nog even laten lopen en om ongeveer 20:15 zijn we samen naar boven gegaan om de rust op te zoeken en samen deze bevalling te gaan doen.
Het vertrouwen tussen Bloem en mij is erg groot, samen pufte we de weeën weg en ze zette tijdens het persen met haar pootjes kracht tegen mijn arm en hand.
Heel bijzonder om het zo samen te doen.

Samen

Buikje

Om 22:47 was de eerste er en ik haalde even het vlies weg maar de rest deed ze zelf. De tweede en derde volgde snel erna en ze heeft ze alle 3 netjes verzorgt. Maar ze was nog niet klaar. Ze pufte behoorlijk wat weg. Er kwam echter niets. Dus overleg met de dierenarts gehad en die is toch om 01:30 komen kijken. Hij constateerde dat Bloem een rustige indruk maakte, absoluut geen barensnood, ondanks dat bij onderzoek bleek dat er inderdaad nog 1 of 2 kittens geboren moesten worden. We spraken af dat Bloem tot o7:30 de tijd zou krijgen om het zelf te doen en anders om 08:00 moest ik naar de praktijk in Made voor een röntgen en te kijken hoe verder.

Toen de dierenarts weg was kwam half uurtje later nummertje vier en ze verzorgde ook deze kleine weer keurig. Maar ze pufte behoorlijk door dus er was nog een nummer vijf onderweg. Helaas ben ik toch inslaap gesukkeld en heb ik de geboorte van nummer 5 niet gezien. Ik schrok wakker van haar en zag hem net nadat ze hem al had gewassen. Bloem had hem keurig verzorgt alleen had ze vergeten het vlies over zijn bolletje weg te halen waardoor hij geen adem kon halen. Ik heb dat snel gedaan maar hij kon slechts één ademhaling doen en was hij weg. Het was net te laat :'(

Ja er zijn er gelukkig vier nieuwe wereldburgers die we onze aandacht en liefde mogen geven maar vijf was net zo gewenst. Hem hebben we terug moeten geven aan de natuur, Bloem heeft het niet helemaal gemerkt gelukkig en maakt het goed. Ze heeft zichzelf gewassen en vanmorgen goed gegeten en veel gedronken. Kwam zelf even uit de box ervoor. De natuur is hard maar ook mooi.

Vanmorgen een tevreden hoopje blauwtjes die lekker actief zijn, goed drinken, piepen en groeien gaan bij hun lieve moeder. De komende 13 weken worden genieten en samen groeien.

Geniet mee met Bloem haar Head Full of Stars kids

03:00 in de morgen <3


Geef een reactie